Гуарана-Guarana

Сподели

Магазин за хранителни добавки в София-къде има Гуарана-Guarana за енергия и отслабване при диети

неделя, 4 януари 2015 г.

Widgets

Гуарана действие

Guarana се извлича от семената на южноамериканско дърво,Guarana extract се използва от векове като сутрешното кафе на племената живеещи по поречието на река Амазонка.Племената Sateré-Мауе, които живеят по поречието на река Мауес и нейните притоци култивират Гуарана.Наистина Гуарана плод прилича на човешкото око, семената на Guarana са като ирис на око.
 Гуарана често се използва от спортистите,като фитнес добавка, и понякога се комбинира с l carnitine, но преди да разгледаме това нека да добавим малко история. Гуарана отдавна е почитана за своите енергични и лечебни свойства, още от края на 17 век.По време на колониалния период, Гуарана е била продавана  като стимулант, тоник, антидот на свинете, превантивно срещу втвърдяване на артериите и за лечение на мигрена. Гуарана се счита за особено ефективна при лечение на диария и дизентерия. Но както при всеки продукт, прекаляването  може да предизвика проблеми.
Гуарана се отглежда в малки и големи ферми, или еднородно или заедно с други култури. Гуарана се събира ръчно в сухия сезон и това е доста трудоемко. Ако целия грозд с плодовете е узрял, той се реже с ножица (лозарски ножици) или се чупи ръчно. Ако само няколко плода са узрели, те се чупат индивидуално. След това плодовете Гуараната са събират в една кошница и се складират. Преди печене на семената, червената обвивка на Гуарана трябва да се отстранени. Плодовете са отделят на ръка, след което  се накисват във вода, или просто се съхраняват в продължение на няколко дни, докато обвивката омеква.


Прием на guarana extractКак действа Guarana


В Бразилия традиционно използват семената на Гуарана при настинки,главоболие, или бактериални инфекции. Прием на guarana extract  подпомага мисловна дейност драстично пошава концентрацията и успокоява мозъка.Хората които населяват тези земи от векове употребяват  Гуарана,като билка която стимулира сексуалната мощ. В гуарана форум,се споделя мнение,че ако се смеси с кафе, guarana extract  повишава ефекта от кофеин и дава допълнителна енергия и тонус.
  • Има гуарана мнение,че guarana extract тонизира  целия организъм
  • Гуарана хранителни добавки-подобряват  функцията на мозъка
  • прием на гуарана чай,гуарана на прах или различни видове гуарана екстракт
    намалява чувството на умора
  • Гуарана отслабване-Растението Paullinia cupana ,ускурява разграждането на мазнини,това действие на гуарана ,прави guarana extract, ефективна добавка за отслабване
  • Гуарана увеличава обема на кръвоносните съдове
  • Guarana спомага за релаксиране на гладката мускулатура в бронхите на белия дроб

Кафето и другит напитки, които съдържат кофеин се консумират през деня, за да поддържат тонуса на човек. Caffeine подобрява емоционалното състояние и усещане за бодрост,когато липсва достатъчно сън.Това прави гуарана подходяща хранителна добавка за работа през нощта.

Кофеин-caffeine енергиен стимулант


Свойствата на гуарана все още не са изучени напълно и публикуваните резултати от изследванията понякога са противоречиви.Някои от тях твърдят,че прием на guarana extract не влиае на когнитивните способности или подобряване на настроението.,но всеки който приема напитки с кофеин ще потвърди това действие.Естествено то е краткотрайно и не трябва да се прекалява с него.Има хора които  използват гуарана хранителни добавки за подобряване на физическите или сексуални възможности, но реално няма доказателства, които да потвърждават подобно гуарана действие.

При продължителен прием на гуарана хранителна добавка се наблюдава отслабване, но това отново се дължи на съдържанието на кофеин, който спомага редуциране на излишните килограми. Може да разгледате всички предложения на добавки за отслабване в https://green-coffee.bg/.
За по-сигурен ефект с цел отслабване се препоръчва комбинирането на л карнитин с гуарана л карнитина със зелен чай или зелено кафе. Може да разгледате всички предложения на Л карнитин тук !
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар