Гуарана-Guarana

Сподели

Магазин за хранителни добавки в София-къде има Гуарана-Guarana за енергия и отслабване при диети

неделя, 27 март 2016 г.

Widgets

Хранителни добавки с Гуарана

Екстракт от Гуарана в Хранителните добавки

Ако сте като повечето хора, най-вероятно започвате деня си с чаша кафе. Ако сутрин сте свикнали да пиете кафе или да приемате хранителни добавки с гуарана, вие не сте единствените. Guarana е всъщност един от най-популярните форми на приема на кофеин в цяла Южна Америка. Когато погледнете ползите за здравето и енергия тласък който хранителната добавка дава, не е трудно да се разбере защо тя става все по-популярна.

Първото нещо, което се свързва с прием на  hranitelni dobavki с гуарана, известна в медицината като Paullinia cupana, е стимулиращите и свойства. Хранителни добавки с гуарана съдържат три до седем процента кофеин, което е почти 3 пъти повече от това в обикновеното кафе.Другата ключова разлика на кафето и хранителни добавки гуарана е, че тя подобрява паметта и бдителността и често подобрява и настроението на човек, без същите негативни странични ефекти на кафето.

Едно от по-слабо познатите, но наистина ефективно действие на хранителни добавки с екстракт от гуарана е за прочистване на  червате и може да помогне за намаляване на симптомите на възпалителни чревни разстройства. Хранителна добавка Гуарана е уникален природен източник на енергия. Гуарана, се предлага като хранителна добавка, заради високото съдържание на кофеин, с което тя стана популярна и се използва като природен енергетик.Години наред се смята,че тонизиращият ефект на хранителните добавки с гуарана е заради съдържанието на гуаранин, специфично вещество, което се намира в растението.В последствие след направени редица научни изследвания, става ясно,че ефектите от прием на хранителни добавки с екстракт от гуарана се дължат единствено на съдържанието на кофеин.Guarana е едно от най-богатите на кофеин растения,като надвишава три пъти съдържанието на кофеин в кафето (кафе 2%-кофеин ,гуарана 6% кофеин).Около 60 вида растения съдържат кофеин, включително кафе, разпределени между седем растителни семейства. Семената от Гуарана също съдържат теобромин и теофилин, други алкалоиди от групата на ксантин. Ксантин ​​предпазва растенията от нападение от насекомни вредители, тревопасни и патогени. При хората, ксантини стимулират централната нервна система, увеличава секрецията на стомашна киселина и служи като бронходилататор и диуретик.

Хранителни добавки с екстракт от гуарана странични ефекти

Много хора се притесняват, че с всички тези предимства на хранителни добавки с екстракт от гуарана трябва да има някои странични ефекти, но в този случай, трябва да ви успокоим, без паника моля, не са известни странични ефекти от Guarana, хранителната добавка  се считат за безопасна за повечето хора. Единствените хора, които трябва да са внимателни с прием на хранителни добавки с гуарана, са тези които са предразположени към сърдечни заболявания. В тези случаи, твърде много кофеин под каквато и да е форма може да доведе до проблеми като сърцебиене и високо кръвно налягане.Други гуарана странични ефекти включват тревожност или безпокойство.

Хранителни добавки с екстракт от гуарана за отслабване


Хранителните добавки с Guarana често се препоръчват като ефективни за отслабване.Трябва да бъдем откровени с вас, повечето проучванията за този ефект включват гуарана в комбинация с други хранителни добавки.Така че не е коректно да се твърди за такъв ефект, защото няма достатъчно доказателсjва за това.Съдържанието на кофеин в хранителни добавки с гуарана, е посочвано като  главна причина за техния ефект върху теглото. Също и други ксантинови алкалоиди (особено теобромин), могат също да допринесат за този резултат.Кофеинът и теобромин са стимуланти на централната нервна система. Те увеличават сърдечната честота и скоростта на метаболизма. Те стимулират отделянето на адреналин и норадреналин, което управлява мускулната активност. Тези действия водят до изгаряне на мазнини и съхраняват в мускулите.Хранителните добавки с гуарана могат да намалят мастните клетки и има редица изследвания които потвърждават това.Но положително влияние върху намаляване на теглото винаги е било смес от няколко хранителни добавки и билки например гуарана с Йерба Мате и Дамяна или цитрулин.
Fhl.bg - онлайн хранителни добавки

Няма коментари:

Публикуване на коментар